sâmbătă, 15 iunie 2013

Independent woman

        După definitie, femeia independenta ar fi acea ființa  care s-a răsculat împotriva societății, considerându-se capabilă să se întrețină singură. Zadarnice sunt strigătele cocoșilor conservatori care încearcă să le atragă pe aceste femei înapoi „pe calea cea draptă”. Folosindu-se de cardul propriu, femeia independentă bagă din banii ei benzină în buburuză și nu mai este impresionată de bărbatul standard, oferit de societate. Ea va căuta ceva special, astfel încât să-și mențină interesul pentru bărbați, ca nu cumva - Doamne ferește! - să alunece pe partea cealaltă.
              Dacă facem legătura cu zicala „Vulpea care nu ajunge la struguri zice că-s acri”, e ușor de înțeles de ce aceste femei ajung subiect de bârfă printre băieții care nu reușesc să le impresioneze. Nu trebuie însă dat cu bățul în baltă, căci lucrurile merită o analiză mai profundă. De câte ori nu vedem fetele în facultate, care termindând studiile cu mare chin, se duc la măritiș în valuri, ca la un concert cu Enrique. Trec prin facultate doar asa...de imagine, realizând de timpuriu că e mai ușor cu cratița decât cu cariera.
             Găsim însă pe holurile universităților și  fete fermecate profund de cunoaștere, care ajunse mai apoi la un nivel înalt de cultură nu mai pot accepta să se alinieze în același rând cu alea care înțeleg să se supună, căzând în genunghi în ideea de a fi întreținute („Un BMW-u, fă!”). Pe aceste femei nu vei putea niciodată să le ții lângă tine nici în lanțuri. Dacă se întâmplă să intri în grațiile unei asemenea femei, trebuie să te gândești de la început că mare iubire n-are să fie, și să te simți mai special decât cei ce nu au reușit să o impresioneze deloc.
            Apreciez atitudinea unei femei independente, care consideră că nu trebuie să dea socoteală nimănui și care se folosește cu cap de libertatea cu greu dobândită. În același timp, mă gândesc că ar fi păcat să le văd peste ani ajunse tot la cratiță și la fier de călcat. Mare păcat, dacă luăm în calcul  că această atitudine ar putea pleca doar din nemulțumirile tinereții, pe care mulți le abandonează când, peste ani, devin „mai ințelepți”. 
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu