joi, 27 octombrie 2011

Tango in opinci

     Personal, imi pleaca mustata in partea stanga cand aflu ca te-ai intors din vacanta. Dupa ce ai terminat secerisul la porumb, te-ai spalat pe maini, ai dat cu putina tencuiala pe fata apoi ai urcat in tren. In tren, iti mai zambeste vreun neavizat, pacalit de aparentele pe care le lasa geaca ta din piele, luata din mall. Si ii strici repede combinatiile, pentru ca tu stii ca poti mai mult.
    Cu un an in urma nu vorbeai cu nici un baiat, dar de cand ai iesit la cafea in centru, s-a intamplat ceva. Mai sa ti se topeasca bateria la telefon, nu alta. Ca sa inveti mai bine cum stau lucrurile, ai stat si ai analizat comportamentul prietenelor tale mai mari, care atrag barbatii ca mirosul de mici la gratar. Ele ti-au bagat in cap ca nasul tau e mostenire de la Cleopatra, iar tu nu ar trebui sa cedezi la avansurile vreunui greieras. Ele te-au invatat sa negociezi in spirit capitalist acea senzatie de atasare pe care, cu atata nonsalanta, o denumesti "iubire".
    Si se marita fetele mai mici ca tine - care nici cartofi prajiti nu stiu sa faca. Nici nu ar trebui. "Nu era stabilit ca ma intretii?" - si tu te simti abandonata. Daca nu prinzi si tu ceva, incepi sa te dai cu capul de pereti si sa plangi de suparare. Incepi sa banuiesti ca tencuiala nu-i destula, sau ca parfumul trebuie schimbat caci nu se mai simte. Nu dispera! Iti vine randul. Imediat ce ajungi sa imiti la perfectie comportamentul "trademark" al indivizilor de rang inalt, vine si schimbarea mult dorita din viata ta.
    Pacat... personal, mi-ar fi placut sa iti recunosti originea si sa te mandresti cu ea ori de cate ori ai ocazia. In principiu, sa ramai sincera si naturala.
    Va pup! Asta-i pentru toati fetili noastri, mai....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu